Laat de chauffeur veilig en direct betalen

Voor chauffeurs is het betalen van de boete heel simpel. Betalen kan direct vanuit de e-mail of vanuit de SMS met het gebruik van de meest bekende betaalmethoden.

De status van de betaling wordt direct aangepast binnen Fleetfines zodat deze uit de wachtrij voor herinneringen wordt gehaald.

Automatiseer de hele flow

De betaallink om het verschuldigde bedrag te betalen kan eenvoudig vanuit de boete e-mail of de SMS herinnering gehaald worden, deze staat direct gekoppeld aan de status van de bekeuring. Wanneer de status “Betaald” nog niet is bereikt zal de verdere automatisering voor de opvolgende herinneringen middels e-mail of SMS automatisch worden ingepland. Het is mogelijk om verschillende betalingsmethode aan te bieden om er zeker van te zijn dat de chauffeur de bekeuring kan betalen met de gewenste methode.

Er is een live inzicht bij een succesvolle betaling binnen Fleetfines waarna de order directe de juiste status krijgt. Lees meer over inzichten en statussen op deze pagina.

Betalingen worden direct op de bedrijfsrekening gestort. Wanneer de betaling is verwerkt door Mollie zal het betaalde bedrag naar het Mollie account van het bedrijf gaan, Fleetfines heeft geen enkel moment dit bedrag in bezit.

 

Betalingsregeling aanbieden

Bedraagt de boete een zodanig hoog bedrag dat de chauffeur deze liever in termijnen betaalt? Dit kan eenvoudig door de frequentie aan te passen.

Zo kun je een boete van bijvoorbeeld € 150,- eenvoudig laten betalen in 4 delen waarbij de eerste betaling de automatische afschrijving accordeert.

Betaalwijze instellen Biedt een betaalregeling of laat de chauffeur het verschuldigde bedrag in één keer voldoen.
Veilig en vertrouwd Laat de chauffeur veilig betalen met verschillende betaalmethode.
Betaalinzicht Een duidelijk overzicht per boete om in te zien wat de status vanuit de bank is.

Een betaalverzoek in 4 stappen

Bekijk onderstaande slides om te zien hoe je een bekeuring in scant, koppelt aan een chauffeur, het betaalverzoek verstuurt en de bekeuring afrondt.

“Wat een zegen om een Fine Management Tool zoals Fleetfines te gebruiken, dit bespaart ons niet alleen tonnen tijd, maar vermindert ook de fouten die optreden tijdens het handmatige proces en verhoogt het aantal betaalde boetes door onze chauffeurs aanzienlijk.”

Sergio – Fleetmanager Hellofresh

De oplossing voor het automatisch beheren van bekeuringen voor fleet managers.

Probeer Fleetfines helemaal gratis en ontvang vervolgens de beste aanbieding om Fleetfines in te zetten voor jouw boete verwerking.